De 10 sundeste chips på markedet

De 10 sundeste chips på markedet

Teamet bag Helse Slik har aldrig passeret en snack, så da det blev krævet af os at vi skulle finde de sundeste chips på markedet, måtte vi rulle ærmerne op og begynde at knase. De mange forskellige typer chips vi i samme omgang faldt over såsom stegte, ovnbagte og "poppede" ville ingen ende tage og de ingredienser der anvendes i disse sunde chips er også varieret i det uendelige.

Vi så (og smagte) chips fremstillet af alt lige fra quinoa, chiafrø og brune ris til kikærter, sorte bønner, linser og selvfølgelig den klassiske kartoffel. Efter at have afprøvet snesevis af muligheder, landede vi endelig vores top ti.

Har du en favorit? Så lad os ende lig høre nærmere om den, så vi kan tilføje den til vores snack repertoire.

1. Popchips med salt & peber

Popchips med salt og peber

Popchips gik hjem med prisen som storfavorit blandt vores smagsdommere med positive kommentarer der spænder fra "bedste smag" og "lækker sprød" til "perfekt portionsstørrelse". Chipsene er hverken bagt eller stegt, popchips er "poppet" kartoffel (takket være noget varme, tryk og lidt magi) som har frembragt denne smagfulde snack chips. Popchips’ filosofi er at holde alt naturligt, så du finder ikke unaturlige farver, smagsstoffer, konserveringsmidler, hydrogenereret olie eller msg i nogen af deres produkter. Vores smagsdommere elskede at disse chips er en lettere og mindre fedtet udgave af den klassiske kartoffel chips.

Næringsindhold pr. 30 gram (20 chips)
120 kalorier, 4 gram fedt (0g mættet fedt), 290 mg natrium, 1 gram kostfibre og 1 gram protein.

2. Bagte Linse Chips

Bagte linse chips

"Saltede og tilfredsstillende", "bedre end chips" og "så smagfulde de ikke engang behøves dip", var blot et par af de rosende ord vores smagsdommere kom med da vi stilte dem overfor at smage The Mediterranean Snack Food Company’s bagte linse chips. Det var blandingen mellem havsalt, stødt peber og agurk dild som var vores foretrukne smag, men vi var alle enige om, at disse fiberrige, fedtfattige chips var et kæmpe hit. En portionsstørrelse er ret stor, 22 chips, men vi advarer om at holde øje med den relativt høje mængde af natrium.

Næringsindhold pr. 30 gram (22 chips)
110 Kalorier, 3 gram fedt (0 gram mættet fedt), 250 mg natrium, 3 gram kostfibre, 4 gram protein.

3. Laurel Hill, Flerkorns Tortilla Chips

Flerkorns tortilla chips

Med ingredienser som proteinrigt quinoa, fiberrig majsklid, brune ris, og omega-3 hør, er det svært at benægte at Laurel Hill Multikorn Tortilla Chips er en af de sundeste chips overhovedet. Deres robuste og sprøde konsistens gjorde dem en øjeblikelig personlig favorit. Den buede form af chipsen gør den perfekt til at dyppe i din foretrukne salsa eller guacamole, men de er helt sikkert også gode som en stand-alone snack. Hvis du kan lide flerkorn, så giv havsalt og lime smagsvarianten en prøve.

Næringsindhold pr. 30 gram (8 chips)
140 kalorier, 6 gram fedt (0,5 gram mættet fedt), 80 mg natrium, 3 gram kostfibre, 2 gram protein.

4. TERRA Chips, Almindelige Sød kartoffel chips

Søde Kartofler Chips

Det er svært at slå en hel servering af grøntsager i en håndfuld af chips, især når de er ligeså lækre som Terra Sød Kartoffel Chips. Mens disse rodfrugt chips kan have et højere kalorieindhold og fedtindhold end de andre chips vi har anmeldt, kunne vi ikke undgå at lægge mærke til, at indholdet af natrium er ekstremt lavt med kun 10 miligram per portion. Vi elskede også ingredienslisten som sjældent ses så simpel: søde kartofler og olie (enten raps, saflor og / eller solsikke olie). Enkeltheden af disse antioxidant-rige chips har gjort at de klart er blandt toppen af vores liste.

Næringsindhold pr. 30 gram (17 chips)
160 kalorier, 11 gram fedt (1 gram mættet fedt), 10 mg natrium, 3 gram kostfibre, 1 gram protein.

5. Food Should Taste Good, Blå Majs Tortilla Chips

Blå Majs Tortilla Chips

Hvis du leder efter chips som udelukkende har sunde ingredienser hele vejen igennem, så behøves du ikke længere lede, Food Should Taste Good’s produktlinje af chips er nemlig super sunde. Blå Majs Tortilla Chips har en bred vifte af korn såsom quinoa, blå majs, brune ris og havre samt hør, solsikke og sesamfrø. Vores smagsdommere elskede alsidigheden af denne lav-natrium chips og anbefalede at dyppe den i guacamole, salsa eller hummus.

Næringsindhold pr. 30 gram (10 chips)
140 kalorier, 7 gram fedt (0,5 gram mættet fedt), 80 mg natrium, 3 gram kostfibre, 2 gram protein.

6. Kettle ovnbagte kartoffel chips med havsalt

Kettle Havsalt Bagte Chips

"Kun god smag" er det slogan, Kettle Chips bruger til at beskrive deres produkt og vi kunne ikke være mere enige. Vi elsker at de holder ingredienslisten kort og simpel (kun 3 ingredienser: kartofler, havsalt og vegetabilsk olie) og bruger ingen kunstige ingredienser. En anden bonus er den store portionsstørrelse på 20 tykt skårede chips samt en reduktion på hele 65% fedt sammenlignet med traditionelle kartoffelchips.

Næringsindhold pr. 30 gram (20 chips)
140 kalorier, 3 gram fedt (0,5 gram mættet fedt), 135 mg natrium, 2 gram kostfibre, 2 gram protein

7. Beanitos, Chipotle Barbecue Sorte Bønne chips

Beanitos Chipotle Barbecue Sorte Bønner Chips

Bønner er en fremragende kilde til fibre, protein og komplekse kulhydrater, som når kombineret med brune ris og omdannet til en Beanitos chips, udgør en yderst sund snack. Chipsene har omtrent den samme mængde kalorier som en kartoffel chips. Denne bælgplante-baserede snack har en yderst tilfredsstillende tyk og sprød tekstur. Beanitos hare 2½ gange så højt et indhold af proteiner, som en traditionel majs eller kartoffel chips og falder lavere på glycemix indekset samt er relativt lav på natriumindhold (spænder fra 55 mg til 150 mg afhængigt af smagsvariant). Vores smagsdommere valgte Chipotle Barbecue (med Pinto Bønne smag) som deres favorit og sagde at den var "velsmagende med et ekstra twist".

Næringsindhold pr. 30 gram (10 chips)
140 kalorier, 7 gram fedt (0,5 gram mættet fedt), 150 mg natrium, 5 gram kostfibre, 4 gram protein.

8. SunChips, Original

Sunchips Originale

"Jeg har altid elsket smagen af SunChips og troede, at de var en smule sundere end almindelige chips, men jeg vidste ikke, at de var sådan en god kilde til fuldkorn og fibre", kommenterede en smagsdommer fra panelet. En servering af SunChips indeholder hele 18 gram fuldkorn, mere end én tredjedel af det anbefalede, daglige indtag på 3 gram kostfibre som er med til at reducere risikoen for hjertesygdomme. SunChips er også 30% lavere på fedt sammenlignet med traditionelle kartoffelchips og har en raffineret salt smag, samtidig med at den bibeholder et relativt lavt natriumindhold. Disse flerkorn chips er lavet med udelukkende naturlige ingredienser såsom hele majs, hel hvede, hel havre, rismel og majs klid.

Næringsindhold pr. 30 gram (16 chips)
140 kalorier, 6 gram fedt (1 gram mættet fedt), 120 mg natrium, 3 gram kostfibre, 2 gram protein

9. Corazonas, Sorte bønne & tortilla oste chips

Sorte bønne & tortilla oste chips

Disse chips kan prale af at have mere end 18 gram fuldkorn per portion (38% af den anbefalede daglige indtagelse), hvorfor Corazonas giver dig den "frihed til en snack" uden dårlig samvittighed. Disse tortilla chips bruger hele maizena korn til at øge fibre og er indfunderet med udelukkende naturlige plantesteroler som medvirker til at sænke LDL (dårligt) kolesterol og bekæmpe hjertekarsygdomme. FDA Hæver, at "fødevarer der indeholder mindst 0,4 gram pr. Servering af plantesteroler, spist to gange dagligt til hovedmåltiderne og derfor udgører et dagligt indtag på 0,8 gram, kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme". En servering af disse tortilla chips udgør hele 0,4 gram plantesteroler.

Næringsindhold pr. 30 gram (14 chips)
140 kalorier, 7 gram fedt (0,5 gram mættet fedt), 170 mg natrium, 3 gram kostfibre, 2 gram protein.

10. Humbles bagte Hummus Chips med Sesam og hvidløg

Hummus chips med hvidløg og sesam

Lette og luftige, Humbles sprøde hummus chips er lækre lige fra posen, som en snack eller som topping på supper eller salater. Lavet af kikærter og andre udelukkende naturlige ingredienser, har disse bagte chips 60% mindre fedt end traditionelle kartoffelchips og hele 3 gram protein.

Næringsindhold pr. 30 gram
120 kalorier, 4 gram fedt (0 gram mættet fedt), 135 mg natrium, 1 gram kostfibre og 3 gram protein.