9 måder sund slik er godt for dig på

9 måder sund slik er godt for dig på

Hvis du er en af de slik elskere, som har dårlig samvittighed hver gang du nyder et lille stykke slik, så er der godt nyt til dig: slik kan faktisk være godt for dig. Selvom mørk chokolade har de største sundhedsmæssige fordele når vi snakker slik, så er der også andre sunde alternativer såsom pebermynte, der har reelle sundhedsmæssige værdier at bidrage med. Så nyd et stykke sund slik - med måde, naturligvis og læs nedenfor om hele ni måder slik kan være godt for dig og dit helbred på.

Hjertekarsygdomme

Rig, mørk chokolade er fyldt med kraftfulde antioxidant flavonoider som er sunde for hjertet. En undersøgelse rapporteret i British Medical Journal fandt ud af, at spise chokolade regelmæssigt nedsætter risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde med op til hele 39 procent. En anden undersøgelse viste, at de, der spiser en chokolade bar ugentlig reducerer deres chancer for at dø af slagtilfælde med hele 46 procent.

Depression

Chokolade indeholder både serotonin, en neurotransmitter, der virker som et antidepressivt middel, samt et kemisk stof kaldet phenylethylamin (PEA), der forbedrer humøret.

Levetid

En undersøgelse fra Harvard School of Public Health konstaterede, at mennesker der spiste slik flere gange om måneden, levede næsten et år længere end dem, der spiste ingen slik overhovedet. Forskerne mente, at antioxidant phenol, som også findes i rødvin, kan være ansvarlig for den øgede levedetid hos slik elskere. De spekulerede også i, at kakao som chokolade er lavet på, kan reducere oxidation af lav-koncentration lipoprotein kolesterol (en gruppe proteiner, som kombinerer og transporterer fedt ind i blodet), og kan forbedre immunforsvaret.

Diabetes

Et dyrestudie foretaget i 2011 viste, at et flavonoid (en gruppe kemiske stoffer, naturligt forekomne i frugt, grønt og nødder), i lakrids kaldet glabridin reducerede indlæring og hukommelses problemer forårsaget af type-2 diabetes. Også forbedret hukommelse i forbindelse med at spise lakrids så må man. Hertil kommer en undersøgelse foretaget på det britiske University of Hull som fandt ud af, at mørk chokolade forhøjede niveauer af HDL eller det kan kalder god kolesterol, hos type 2 diabetikere. "Chokolade med et højt kakaoindhold bør indgå i kosten hos personer med type 2-diabetes som en del af en fornuftig, afblanceret tilgang til kost og livsstil", udtalte forsker Steve Atkin, professor i diabetes og endokrinologi, i forbindelse med det foretagede studie. "Denne undersøgelse viser, at det kan betyde en potentiel reduktion i kardiovaskulær risiko uden skadelige risici som går ud over vægt, insulinresistens eller glykæmisk kontrol."

Stress

Tyggegummi kan være en måde at reducere stress og få noget sødt til ganen samtidig på. Undersøgelser tyder på, at den gentagne handling som sker når man tygger, stimulerer områder af sindet, som øger opmærksomhed og selvkontrol og det samtidig sænker områder relateret til stress. Tyggegummi øger også serotonin-niveauet, hvilket vil sige at man oplever en generel forbedring i fordøjelsessystemet

Koncentration

Studier foretaget ved Univeristy of Cincinnati fandt ud af, at pebermynte og eucalyptus hjælper folk med at koncentrere sig bedre, når man tager prøver, og nogle undervisere opmuntrer endda deres elever til at spise et stykke med pebermynte eller eucalyptus under tests i skolen. En undersøgelse på Wheeling Jesuit University viste desuden at pebermynte bidrager til at billister er mere vågne når de kører bil.

Fordøjelse

Pebermynte slik lavet med ægte pebermynte ekstrakt kan forbedre gas, oppustethed og dårlig mave. Et kemisk stof i ingefær indeholder hjælpemidler som så påvirker maven, ved at få tarmkanalen til at slappe af. I princippet kan et par stykker af ingefær slik i løbet af dagen hjælpe på kvalme, gas, oppustethed og andre maveproblemer, herunder også køresyge.

Kræft

Forskere ved et datterselskab af Georgetown University Medical Center fandt ud af, at en forbindelse i kakaobønner bremser væksten af kræft og fremskynder deres ødelæggelse. Det kemiske stof som GECGC, som findes i kakao, var det mest effektive mod hurtigtvoksende cancere, det viste positive resultater mod colon, cervikal og en linje af leukæmiceller og viste sig desuden at være effektivt ved koncentrationer svarende til dem en person kan spise i forbindelse med mørk chokolade indtag, altså ingen store, urealistiske mængder

Hoste

En britisk undersøgelse viste, at 60 gram chokolade varm ere effektivt til at hjælpe eller undtrykke kronisk hoste, end kodein. Chokolade indeholder theobromin, som beroliger vagusnerven, den del af hjernen som udløser hoste.